Renasterea Timisoarei !

Stiri si comentarii despre cea mai importanta competitie de rugby din Romania
Reguli forum

Re: Renasterea Timisoarei !

Mesajde mihai » Lun Apr 23, 2012 2:14 pm

cred ca steaua si baia mare tre sa mai lucreze la atitudine..deabia se misca si parca nu se vede nerv...se simte lipsa transferurilor..a sangelui proaspat si cel mai tare se simte lipsa presiunii la nivelul titularilor care nici la steaua nici la baia mare nu se prea schimba..atat farul cat si timisoara au rezerve bune..care intra cu pofta de joc..iar la dinamo ieri am vazut poate cea mai puternica inaintare din campionat..atat primii 8 cat si cei care au intrat pe parcurs..o sa aiba de lucru toate echipele cu ei..insa e devreme sa vb de favorite si restul..cred ca steaua si baia mare o sa inceapa sa joace cu adevarat prin vara si mai exact in play off..si tare mie ca timisoara si farul nu vor avea benzina pana ataunci..prea tare au inceput..steaua si baia mare sunt echipe cu experienta cu antrenori care stiu cum sa gestioneze un campionat lung si fragmentat de actiuni ale nationalei...eu zic ca doua jocuri proaste facute de steaua si baia mare nu inseamna nimic...cu respect mihai popescu
mihai

Mesajde Bogdan_DC » Lun Apr 23, 2012 2:48 pm

Baia mare are un lot numeros, Steaua in schimb are probleme mari cu jucatorii de rezerva iar daca se mai accidenteaza si din titulari vor avea probleme si mai mari...Stie cineva ce se intampla cu recuperarea lui Cazan si Dascalu? Cu cei doi in teren Steaua ar primi un impuls de care are nevoie.
Bogdan_DC

Mesajde DAN » Lun Apr 23, 2012 3:05 pm

Pana prin vara stau pe tusa. Dar o sa le fie destul de greu cu recuperarea. Au lipsit mult din campionat. Sper sa revina in teren, deoarece au fost perechea cea mai buna de centri din tara. Si nationala are nevoie de ei. Se simte lipsa lor la nivel de nationala.
DAN

Mesajde catarogojan » Lun Apr 23, 2012 10:58 pm

sport23 scrie:
catarogojan scrie:este adevarat ca baia - mare nu mai joaca la fel ca si sezoanele trecute dar eu cred ca principala cauza este lipsa meciurilor amicale dinaintea campionatului , cred ca este singura echipa care nu a jucat nici un meci de pregatire inainte sa inceapa noua editie a Superligii ...
Baia -Mare este cea mai valoroasa echipa clar a doua nu este Timisoara ci Steaua , Tm nu a demonstrat nimic in afara de castigarea cupei ROmaniei !
veti vedea o alta echipa in meciurile urmatoare pentru Baia - Mare , mult mai dornici sa castige , mult mai motivati ..tineti minte ce va zic

"Prietenas" te rog eu nu mai vorbii din amintiri,raporteaza-ti comment-urile la editia actuala a superligii! Sau traim din amintiri... :lol:

Ce amintiri ? Baia - Mare inca este campioana Romaniei sau ma insel ? Am dat de inteles ca nu mai jucam la fel ca si anii trecuti , dar e prea devreme sa ma pronunt pentru ca inca nu am jucat cu echipele mai puternice din Superliga :)
catarogojan

Mesajde bIG bROTHER » Vin Apr 27, 2012 12:24 pm

INTERVIU Dan Dinu:„Doar jocurile de culise ne pot opri în acest an” 2

Principalul finanţator al lui RCM Timişoara a tras concluziile debutului de sezon în Superliga de rugby. Dan Dinu e plăcut surprins de evoluţiile Farului şi a lui Dinamo şi rămâne la părerea exprimată la începutul sezonului: în condiţiile unui campionat corect, echipa bănăţeană nu va avea contracandidate la titlu.

Reporter: După trei etape scurse din superligă, Timişoara împarte prima poziţie cu Baia Mare. Care sunt concluziile trase după aceste trei partide?

Dan Dinu: Am avut trei meciuri reuşite, trei victorii. Un prim meci foarte bun cu cei de la CSM, a urmat victoria cu Dinamo şi apoi cea cu Farul. Pentru meciul de la Constanţa ne-am propus, într-adevăr, cinci puncte. Nu am reuşit bonusul, dar, revăzând caseta, am dominat meciul de la început până la sfârşit şi pot să spun că am făcut un joc bun.

Rep: A fost cel mai greu meci de până acum?

D.D.: Cu siguranţă. Farul are o echipă foarte frumoasă, alcătuită din mulţi jucători străini, din emisfera sudică, joacă un rugby pe viteză. Au făcut progrese de la o etapă la alta… Eu cred că Farul va fi una dintre contracandidatele noastre la titlu.

Rep: Timişoara a făcut aceste progrese de la o etapă la alta?

D.D.: Absolut, avem însă şi destule lucruri de pus la punct. E bine că meciul următor îl avem cu Clujul şi putem menaja câţiva jucători, dar şi să punem la punct unele imperfecţiuni.

„Să fim primii care câştigă la Baia Mare”

Rep: Cum vi s-au părut celelalte echipe care şi-au propus titlul?

D.D.: Baia mare a avut nişte meciuri mai uşoare la început, fără rezultate spectaculoase, fără un joc spectaculos. De fapt, Baia Mare n-a obişnuit în ultima vreme cu un joc nu prea spectaculos. Pentru ei abia acum începe greul, au două meciuri cu Dinamo şi Farul şi apoi vor juca cu noi. Sper ca partida cu noi să întrerupă şirul de invincibilitate a celor din Baia Mare pe teren propriu.

Rep: Rămâne echipa cu care vă veţi bate pentru titlul de campioană?

D.D.: Cu siguranţă Baia Mare e o pretendentă şi cred că până la urmă bătălia la titlu se va da în cinci echipe. Am văzut jocuri frumoase făcute de cei de la Dinamo, Steaua a avut un meci slab în weekend, dar o să le revină jucătorii importanţi şi o să aibă un cuvânt greu de spus. Chiar cred că meciul nostru cu Steaua o să fie unul dintre cele mai frumoase jocuri, pentru că Steaua practică un joc foarte deschis şi o să fie un meci spectaculos.

Rep: Înainte de începutul sezonului spuneaţi că Timişoara nu va avea contracandidate…

D.D.: Echipele despre care am vorbit se bat la titlu. Contracandidate susţin în continuare că nu avem…

Rep: Vă bazaţi pe valoare lotului sau pe cea a băncii tehnice?

D.D.: E greu de spus, cred că e 50% – 50%. Am dat întradevăr dovadă de profesionalism, am creat o echipă puternică, avem un antrenor foarte bun şi evoluţiile jucătorilor se văd de la meci la meci. Ba mai mult, în perioada următoare ne revin patru jucători foarte importanţi (n.r.: Bizo, Iftode, Conache şi Fântânaru), care sunt accidentaţi; şi dacă reuşim să îi integrăm în echipă o să avem un lot foarte puternic.

Tribună nouă la stadion

Rep: Ce a adus în plus Chester Williams la echipă?

D.D.: Se vede o schimbare. Şi dacă ne uităm al meciul cu Farul am început să nu mai vedem faze pe cont propriu, să nu ne mai lovim de individualităţi. Într-adevăr, se vede o înmbunătăţ în calitatea jocului, începem să fim omogeni, se joacă pentru echipă, nu pentru anumiţi jucători.

Rep: La meciul cu Dinamo, tribuna stadionului s-a dovedit neîncăpătoare, deşi jocul s-a disputat vinerea, de la ora 13:00. În acest ritm va trebui să măriţi capacitatea stadionului…

D.D.: Suntem în discuţie la nivel de conducere a clubului pentru majorarea capacităţii stadionului. Una dintre variante ar fi închirierea unor schele care se dezasamblează şi o altă variantă ar fi construcţia, dar s-ar putea să se opteze pentru prima, pentru închiriere. Deocamdată avem nevoie de bani şi anul ăsta ne-am concentrat foarte mult pe echipă. Sau poate, cine ştie, Moş Crăciun o să ne aducă un stadion nou şi o tribună mai mare.

Rep: Importul masiv de jucători străini nu duce la riscul ţinerii românilor pe bancă?

D.D.: Eu cred că e foarte benefică aducerea lor, datorită faptului că putem creşte ritmul campionatului şi calitatea jocului. Să nu uităm că noi la meciul cu Farul am avut la un moment dat doar trei jucători străini, patru cu Turashvili; ceilalţi au fost români. Ceea ce e foarte important pentru noi e să reuşim să creştem valoarea jucătorilor români.

Rep: Chiar şi prin naturalizarea jucătorilor din Emisfera Sudică pentru echipa naţională?

D.D.: Cred în această variantă şi o susţin.

Rep: De arbitraje vă mai temeţi în sezonul actual?

D.D.: Da, o să mă tem tot timpul de arbitraje. Doar jocurile de culise ne pot opri în acest an
SURSA: http://sportvest.info/acasa/2012/04/dan ... %E2%80%9D/
bIG bROTHER

Mesajde fastardul » Vin Apr 27, 2012 2:51 pm

M-am uitat pe fisa de prezentare a echipei din Timisoara de pe super-liga.ro si am vazut trecut la anul fondarii, anul 2007. Sa inteleg ca actuala RCM nu e continuatoarea de drept a CSU-ului fondat in 1949 (daca nu gresesc), ulterior ,,Universitatea"? A existat vreo sincopa in istoria echipei?

Alta intrebare: de cat timp joaca echipa pe Electromotor (Gh. Rascanu)?
fastardul

Mesajde nicolass » Lun Apr 30, 2012 11:18 pm

...cred ca e al 4-lea an in care se joaca pe actualul "stadion" din cartierul Ronat ! Inainte s-a jucat aproape 2 ani pe UMT ; mai inainte pe terenul de langa vechiul 1Mai (apartinand Eltim -ului) , iar prima varianta din cate stiu , a fost pe actualul teren al Facultatii de Constructii !
Nu am apucat sa analizez , in acest an , jocul Timisoarei , probabil de asta joaca si atat de bine ;) cert e ca echipa se afla in ascensiune si jocul s-a imbunatatit mult , datorita aducerii unor jucatori de valoare (nu umflati cu pompa) si nu in ultimul rand al unui antrenor de prestigiu, obisnuit sa gandeasca pozitiv si sa faca performanta. Nu-i contest pe cei dinainte(probabil am ramas singurul care mai credea in antrenorul Domocos si cred in continuare ca daca i se dadea timp putea obtine ceea ce-si doreste toata lumea din Timisoara - titluri,cupe etc.) si sper ca actualul antrenor sa fie ajutat si sa i se ofere toate cele necesare pt.performanta. Nu sunt deacord cu demiterea antrenorului secund Cioriciu Cosmin (antrenorul anului in 2011 - votat atat de presa cat si de majoritatea votantilor), om care manca pe paine rugby si care si-a dedicat toata viata pentru acest sport; deasemenea contest mai mult felul in care a fost demis decat demiterea in sine. Pana la urma cand esti antrenor iti asumi si astfel de "riscuri" si cumva te astepti ca la un moment dat sa fi dat afara , dar nici decum la modul : "ar fi bine sa nu mai vi deloc pe la teren, sa nu mai calci pe aici ( )...ca asa vrea conducerea ! " Urat mod de a respecta un om care a fost si la bine si la rau langa echipa ...
Pacat ca nu stim sa ne respectam valorile, ca nu ne gandim si in viitor si nu punem accent pe tineri, pe juniori, pe copii ...si vrem numai titluri , trofee , elogii ...de azi pe maine!...

bafta tuturor !
nicolass

Mesajde fastardul » Lun Apr 30, 2012 11:34 pm

nicolass scrie:...cred ca e al 4-lea an in care se joaca pe actualul "stadion" din cartierul Ronat ! Inainte s-a jucat aproape 2 ani pe UMT ; mai inainte pe terenul de langa vechiul 1Mai (apartinand Eltim -ului) , iar prima varianta din cate stiu , a fost pe actualul teren al Facultatii de Constructii !

Mulţumesc! Păcat de UMT şi terenul de lângă Păltinişanu, ambele ar fi fost mult mai interesante decât actualul stadion... Chiar şi ,,Ştiinta", de langă Electro/Mecanică ar fi fost mai frumos.
fastardul

Mesajde catarogojan » Mar Mai 01, 2012 1:36 pm

[quote="nicolass"] Nu sunt deacord cu demiterea antrenorului secund Cioriciu Cosmin (antrenorul anului in 2011 - votat atat de presa cat si de majoritatea votantilor), om care manca pe paine rugby si care si-a dedicat toata viata pentru acest sport; deasemenea contest mai mult felul in care a fost demis decat demiterea in sine. Pana la urma cand esti antrenor iti asumi si astfel de "riscuri" si cumva te astepti ca la un moment dat sa fi dat afara , dar nici decum la modul : "ar fi bine sa nu mai vi deloc pe la teren, sa nu mai calci pe aici ( )...ca asa vrea conducerea !

N-o zic cu rautate dar daca Cioriciu a fost votat cel mai bun antrenor in 2011 si nu eugen Apjok care parerea mea merita ...o cupa a Romaniei este pistol cu apa fata de un Campionat castigat ....
Sunt curios la ce echipa va merge sa antreneze cel bun antrenor din Super Liga 2011 ...Acum o sa-i vedem valoarea cu adevarat ! Cred cu tarie ca Cioriciu este un antrenor slab si ca a avut functia asta datorita lipsei unui antrenor acolo inainte sa vina investitorii , n-o spun cu rautate dar imi exprim parerea personala
Hai Baia Mare :)
catarogojan

Mesajde bIG bROTHER » Mie Mai 02, 2012 12:02 pm

Cosmin Cioriciu a antrenat Timisoara si in sezonul de inaintea venirii lui Dan Dinu la Timisoara. In acel campionat, fara bani si fara jucatori de nationala, Timisoara a batut Dinamo si Aradul (care avea in componenta tricolorii mutati ulterior in Banat) si a pierdut in ultima faza cu Farul. Nu sunt trofee castigate, dar in conditiile de atunci, sunt rezultate...
bIG bROTHER

AnteriorUrmatorul

Inapoi la SUPERLIGA (ex DIVIZIA NATIONALA DE SENIORI)